KENDİ EKMEĞİMİZİ KENDİMİZ YAPTIK

Günlük hayatta tükettiğimiz ekmek insanın temel gereksinimlerinden biridir. Ekmeğin ekmek olarak sofralarımıza kadar gelmesi de elbette kolay olmamaktadır.

Özel Neva Altınçocuk Anaokulu olarak Allah’ın bize verdiği bu büyük nimetin, hangi aşamalardan geçerek sofralarımıza ulaştığını yaparak ve yaşayarak öğrendik. Öncelikle buğdayın nasıl üretildiğini ve un haline geldiğini, çeşitli görseller izleyerek öğrenme fırsatı bulduk. Daha sonra unu su ile karıştırarak hamur haline gelmesinin, hamurun kabarmasını ve kabaran hamurları şekiller vererek fırınlanmasını büyük bir merak ve heyecanla izledik. Çocuklarımızın minik elleriyle şekil verdikleri ekmeklerimizi paketleyerek ailemizle paylaşmanın mutluluğunu yaşadık.

Bu etkinliğimizle, ekmeğin ne kadar zorlu ve uzun aşamalardan geçtiğinin, “İSRAF” etmememiz gerektiğini de öğrendik.

Sitemize bugün 439 ziyaretçi giriş yaparak toplam 454 sayfa gezmiştir.