ALTINÇOCUKLAR SU ARITMA TESİSLERİN’DE !

Okul Öncesi Dönem çocuklarının en etkili öğrenmelerinden biri olan Yaşayarak Ve Uygulayarak öğrenme yöntemini savunan Özel Neva Altınçocuk Anaokulu; öğrencileri için bu kez de Dünya Su günü münasebetiyle Saski Hızırilyas İçmesuyu Arıtma Tesisleri’ne gezi düzenlemiştir.

Tesis içerisinde gezip, personele merak ettikleri soruları sorma imkanı bulan çocuklarımız; Sapanca Gölü’nden gelen pis suyu taşıyan boruları, gelen suların toplandığı arıtma havuzlarını, temizlenme şekillerini ve temiz su aktarılan büyük boruları keyifle inceleyebildi. Öncelikle susuzluğun ne kadar kötü bir durum olabileceğini anlayan ve suyumuz olsa bile bu tarz arıtma tesislerin varlığının bizim için ne kadar faydalı olduğunu gözleriyle görme fırsatı bulan çocuklarımız tesis işleyişi hakkında ki şaşkınlarını ve de yorgunluklarını, SASKİ çalışanlarının yaptıkları ikram ile atma fırsatı bulmuşlardır. Temiz havada ikramlarını yiyen ve hediyeleri kabul eden öğrencilerimiz teşekkür ederek tesisten ayrılmıştır.

Bize bu gezimizde tüm misafirperverlikleriyle yardımcı olan SASKİ personeline okulumuz olarak çok teşekkür ederiz.

Sitemize bugün 269 ziyaretçi giriş yaparak toplam 271 sayfa gezmiştir.