ALTINÇOCUK LİMON İLE ZEYTİN MÜZİKALİNDE

Çocuk 12-18. aylarda nesneleri tutarak tanır. Daha sonraki aylarda ise nesneler artık olmasa da onları zihninde canlandırabilir ve onları sembolleştirebilir. Böylece çocuk taklit dönemine girer 2-7 yaş döneminde ise ancak basit hareketleri taklit eder daha sonra anne babayı ve çevresini inceleyerek gördüğü davranışları yansıtır. Çocuğun tiyatroya yaklaştığı dönem işte bu dönemdir. Çocuk başlangıçta basit nesnelerle oynamaya başlar daha sonra zamanla bunu geliştirir. Artık zamanla üzerinde oynadığı cisimlerle rol yapmaya başlar ve kendi tiyatrosunu oluşturur. İşte bu durum bize çocuğun, dış dünyayı kavramaya başlayıp önce taklit sonra da hayal güçleriyle oluşturduğu oyunlarla aslında en erken tiyatro oyunlarını göstermektedir.

Özel Neva Altınçocuk Anaokulu Eğitim Her Yerdedir ilkesini gözeterek  gezilere önem vermektedir. Bu uygulamamıza 25.12.2014 Perşembe Günü AKM tiyatrolarında Limon ve Zeytin Müzikal’ine gezi düzenleyerek devam ettik. Çocukların müzikalde doyasıya eğlenmelerinin yanı sıra ,servis aracı içerisinde ki tutumlarından, toplum içerisinde ki yapılması gereken davranışlara kadar her şeyi uygulamalı olarak hatırlatıp , öğrenme fırsatları oluşturuldu.

Sitemize bugün 153 ziyaretçi giriş yaparak toplam 153 sayfa gezmiştir.