RAKAMLAR NASIL DENGEDE DURUR ?

Çocuklar okul öncesi dönemde nesneler ile sayı saymayı severler. Genelde sayı sayarken önce parmaklar  kullanılır sonra nesneler ile eşleştirilir.
   Biz matematik çalışmasında sayı terazisini kullandık. Çocuklar sayı terazisi üzerinde büyük-küçük olarak dengede nasıl kaldıkları gözlemlendi. 5'in 3'den büyük,6'nın 8'den küçük olduğunu terazi üzerinde denge bozukluğunu fark ederek öğrendiler. Sayı terazisi üzerinde verilen rakamları çocuklar toplayarak çıkan sonuç ile terazilerini dengelediler.

Sitemize bugün 24 ziyaretçi giriş yaparak toplam 25 sayfa gezmiştir.